Konijnenopvang Joy
Doorgaan naar content

What's up, doc? 🥕

Wil je een lekker wortelkoekje? Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Vaste bewoners

De konijnen op deze pagina blijven voor altijd in de opvang wonen, omdat herplaatsing niet meer mogelijk is vanwege medische of gedragsproblemen. Zij krijgen een fijn, passend plekje in de opvang waar ze 100% verzekerd zijn van alle (medische) zorg die ze nodig hebben.

Alle konijnen waarvan we inmiddels helaas afscheid hebben genomen zijn terug te vinden op de pagina In memoriam.

Lux

Lux kwam op 24 mei 2018 als kleine uk van drie weken bij ons, samen met zijn broertje Nox. Al gauw bleek dat hij half wild was: Een kruising tussen een tam konijn en een wild konijn, vaak het gevolg van het 'vrijlaten' van tamme konijnen in de natuur. Het resultaat daarvan zijn konijntjes die niet geschikt zijn om in de natuur te overleven maar ook niet in gevangenschap gehouden kunnen worden, in elk geval niet zoals het gemiddelde konijn. Dat geldt ook voor Lux. Hij gaat liever zijn eigen gang en laat zich niet veel zien als je in de buurt bent. Halfwilde konijnen hebben veel ruimte nodig en leunen extreem op andere, vooral halfwilde, soortgenoten. Gelukkig konden wij ze dit in de opvang allemaal bieden en daarom hebben we al vrij snel besloten dat Lux, samen met broer Nox, gewoon bij ons in de grote ren blijven wonen. Helaas hebben we in 2022 afscheid moeten nemen van Nox.

Carl

Carl is een schat van een konijn, helaas wel met de nodige gezondheidsproblemen. Zo stonden zijn tanden niet zo recht en moesten deze uiteindelijk verwijderd worden. Daarnaast heeft hij er soms moeite mee om z'n achterwerk netjes schoon te houden, waardoor we hem regelmatig moeten controleren en schoonmaken. Carl ondergaat het gelaten en geniet verder van z'n leventje in de opvang. Jarenlang woonde hij samen met Bram. Na diens overlijden is hij gezellig bij de grote groep ingetrokken, maar inmiddels wordt Carl zelf ook een oud mannetje en woont hij binnen in de opvang met Puk.

Pumpkin

Onze lieve Pumpkin, zo'n schattig ventje om te zien, maar helaas ontzettend bang voor mensen... Pumpkin kwam op 26-1-2018 via de dierenambulance bij ons. De eerste periode in de opvang zagen we Pumpkin amper omdat hij altijd bang in een hoekje zat. Heel langzaam aan werd dit wat beter en begon Pumpkin - op zijn eigen verlegen manier - wat op te bloeien. Maar daar waar wij zo ontzettend trots op de kleine Pumpkin waren omdat we wisten van hoe ver hij gekomen is, zagen potentiële baasjes alleen maar een konijn dat eigenlijk nog steeds erg bang was. Of, nog vaker, ze zagen hem gewoon niet want vertrouwde mensen zijn voor Pumpkin al spannend, maar vreemden natuurlijk helemaal. Andere konijnen gaven Pumpkin wel wat meer vertrouwen, maar het bleef moeilijk. Begin 2020 hebben we dan ook besloten dat Pumpkin's zoektocht naar een nieuw baasje hier eindigt. Hij mag de rest van zijn leven gewoon zijn bange maar o zo lieve zelf zijn in onze vaste bewoners groep.

Lumi

Lumi kwam op 1 juli 2020 bij ons in de opvang. Ze was toen een jaar oud. Lumi was vel over been en te verzwakt om nog normaal te kunnen lopen. We hadden op dat moment niet verwacht dat ze nog lang zou leven, maar Lumi ging onverstoorbaar door. Ze deed het lang niet slecht toen twee weken later haar oog opeens uitpuilde. Nog veel te zwak voor een zware operatie, maar een andere keuze hadden we niet, het oog moest verwijderd worden en wel direct. Wonder boven wonder ging het hartstikke goed, maar helaas waren de problemen nog niet opgelost. Nog twee keer moest Lumi onder narcose, maar uiteindelijk - na het trekken van diverse kiezen - knapte ze goed op. Hoewel ze sindsdien niet meer ernstig ziek is geweest, kwakkelt Lumi wel regelmatig wat. Zo werd ze al twee keer geopereerd aan gezwellen op diverse plekken en heeft ze een slecht gebit. Lumi woont samen met Northstar in huis.

Lex

Lex is een halfwild konijntje dat op 14 april 2022 via Stichting De Wildebrasjes bij ons is komen wonen. Helaas overleed vlak daarvoor onze lieve Nox, ook een halfwild konijn. Nox liet zijn broertje Lux eenzaam achter. Gedurende de jaren dat Nox en Lux bij ons mochten wonen, leerden wij al snel dat halfwilde konijnen niet zomaar konijnen zijn en dat zij ook anders met elkaar omgaan dan tamme konijnen. Een soortgenootje dat écht gelijkwaardig is, is ontzettend belangrijk voor ze en daarom was voor ons gelijk duidelijk dat Lux een halfwild maatje moest krijgen. Sindsdien woont Lex gezellig bij ons in de groep, waar hij graag de baas speelt over iedereen en uren in de zandbak doorbrengt.

Puk

Puk kwam in 2016 bij onze collega Konijnenopvang Kaatje Keutel binnen, samen met zo'n 40 verwaarloosde konijnen die onder politiebescherming van de locatie gehaald moesten worden. Hij was toen nog erg klein en kreeg daarom de toepasselijke naam Uk. De kleine Uk had last van een soort klapvoetje en ondanks een hoop dokteren, werd het niet beter. Hij bleef daarom bij Kaatje Keutel wonen. In oktober 2022 zochten wij een maatje voor de oude Job en mocht Uk bij ons komen wonen. Omdat hij inmiddels echt geen kleine jongen meer was, hebben wij nog wel een P aan zijn naam geplakt. Inmiddels heeft Puk helaas afscheid van Job, die maar liefst 12 jaar oud werd, moeten nemen en woont hij gezellig samen met Carl.

Northstar

Northstar is op 11 juni 2022 binnengekomen met de 131 konijnen groep. Hij was doodziek, zwaar ondervoed en heel vies. Hoewel zijn herstel aanvankelijk goed verliep, kreeg hij er nog een klap bovenop met leverschade als gevolg. Dit betekende een lang herstelproces, daarom is Northstar aan Lumi gekoppeld en mag hij bij ons blijven wonen. Inmiddels is hij weer gezond en gelukkig. Northstar woont in huis.

Peter Parker

Onze Peter Parker werd op 24 juni 2022 in de opvang geboren, zijn moeder Wonder Woman hoorde ook bij de 131 konijnen. Peter Parker viel al snel op ten opzichte van zijn broers, hij was namelijk veel kleiner en dat bleef hij ook. Al met vier weken bezocht hij voor het eerst de dierenarts, omdat hij ernstig verzwakt was. Een infuus en bijvoeden hielpen hem er gelukkig bovenop, maar hij bleef een merkwaardig klein kereltje. Later kwamen hier ook neurologische problemen bij, mogelijk veroorzaakt door E. cuniculi. Peter Parker is inmiddels stabiel en woont in de groep.

Niamh

Niamh (dat spreek je uit als 'Niev', heel verwarrend ;-)) is een prachtige, grote dame. Ze kwam op 3-11-2021 vanuit een hele slechte situatie bij ons en was er niet goed aan toe. Ze was enorm ondervoed, had een groeiachterstand, zat onder de wondjes en was heel smerig. Gelukkig herstelde ze snel en doet ze het ontzettend goed nu.

Toen na een storm in februari 2022 de grote ren ernstig beschadigd werd, moest de groep opnieuw gekoppeld worden en hebben we Niamh hierbij gezet zodat ze de groep compleet kon maken. Inmiddels woont Niamh niet meer in de groep, ze loopt samen Freddie los in de opvang.

The Lucky One

The Lucky One werd op 7 maart 2023 afgestaan, hij was ernstig ziek geworden en medische zorg was voor zijn eigenaren onbetaalbaar. The Lucky One had op dat moment E. cuniculi, een parasiet in het zenuwstelsel, in zeer ernstige mate en daarnaast een groot abces op zijn zij. Dankzij een intensieve behandeling en een grote dosis geluk is The Lucky One helemaal hersteld. Wel bleek hij ook een slecht gebit te hebben, in combinatie met zijn verdere medische dossier hebben we daarom besloten hem niet te herplaatsen. The Lucky One woont in de groep en rent daar het liefst de hele dag vrolijk rondjes.

Lennox

Lennox werd op 1 augustus 2023 gevonden op een camping. Ze was toen naar schatting slechts 7 dagen oud. Haar (voor)ouders zijn waarschijnlijk achtergelaten tamme konijnen, gekruist met wilde konijnen. Lennox heeft dan ook een flinke lading wild bloed in zich en dat is te merken. Nog geen drie weken oud was ze, toen ze als een klein aapje al in de tralies klom. Ze kan gigantisch hoog en ver springen. Tegelijkertijd vindt ze, doordat ze grootgebracht is als flessenbaby, mensen wel heel leuk. Deze wilde dame komt ook in de groep als ze groot genoeg is.