Konijnenopvang Joy
Doorgaan naar content

What's up, doc? 🥕

Wil je een lekker wortelkoekje? Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Rammen

Op deze pagina staan alle rammen die een huisje zoeken. Alle rammen worden voor herplaatsing gecastreerd, gevaccineerd en gechipt. Klik hier voor meer uitleg over onze opvangdieren.

Bruce Wayne

Herplaatsbaar vanaf

2 oktober 2023

Formaat

Klein

Geboortedatum

24 juni 2022

Minimale ren

5 m2

In de opvang sinds

24 juni 2022

Beschrijving van Bruce Wayne

Bruce Wayne is een ontzettend schattig kereltje, kuch, ik bedoel natuurlijk stoere superheld. Bruce is een vrolijk konijn, sociaal en makkelijk naar andere konijnen. We zoeken voor hem een niet al te dominante match. Mensen zijn wel interessant, maar knuffelen hoeft van Bruce niet.

Bruce werd in 2022 in onze opvang geboren, nadat zijn moeder gered werd uit een verschrikkelijke situatie. De ernstige verwaarlozing waar zij aan bloot is gesteld laat zijn sporen na, ook een generatie later. We zien dat de konijnen uit deze groep een zwakkere gezondheid hebben en dit geldt ook voor Bruce, ondanks dat hij geen dag in zijn leven slecht verzorgd is. Al op jonge leeftijd kreeg Bruce E. cuniculi. Hij heeft hierdoor wat schade aan zijn oog. E. cuniculi wordt vaak door stress getriggerd, dit was ook bij Bruce het geval. Door preventief te behandelen rondom stressvolle situaties, kan veel ellende voorkomen worden. Toekomstige baasjes moeten hier dus wel op voorbereid zijn.

Captain America

Herplaatsbaar vanaf

7 oktober 2023

Formaat

Klein

Geboortedatum

1 januari 2022

Minimale ren

5 m2

In de opvang sinds

11 juni 2022

Beschrijving van Captain America

Captain America maakte onderdeel uit van de groep van 131 verwaarloosde konijnen die we samen met collega's opgevangen hebben. Helaas was hij één van de ziekste konijnen die wij uit deze groep opgevangen hebben, zijn leven heeft zeker de eerste dagen aan een zijden draadje gehangen. Hij bleek een ernstige oorontsteking t.g.v. onbehandelde oormijt te hebben en wilde de eerste periode niks eten. Dankzij een fikse antibioticakuur, oorzalf en dwangvoeding knapte hij gelukkig op. Helaas hebben de verwaarlozing en ziekte wel hun sporen achtergelaten, Captain America heeft hierdoor één hangoor en een scheef bekkie. Gelukkig hindert dit hem niet in het dagelijks leven. Wel is aannemelijk dat hij door zijn achtergrond kwetsbaarder zal blijven.

Captain America is een ontzettend vrolijk, vriendelijk ventje. Hij is heel sociaal naar andere konijnen. Mensen zijn een beetje spannend, hij komt gerust bij je kijken en is nieuwsgierig maar hij wordt liever niet aangeraakt.

Clark Kent

Herplaatsbaar vanaf

2 oktober 2023

Formaat

Klein

Geboortedatum

24 juni 2022

Minimale ren

5 m2

In de opvang sinds

24 juni 2022

Beschrijving van Clark Kent

Clark is vanaf jongs af aan haantje de voorste, een heerlijk brutaal manneke. Hij is de grootste van het nest en ook de grootste aandachttrekker. Hij laat zich graag even aaien. Ook naar andere konijnen is hij zeer sociaal.

Clark is in 2022 in de opvang geboren. Zijn moeder Wonder Woman maakte onderdeel uit van de groep 131 konijnen, en was ernstig verwaarloosd. Hoewel Clark deze horror zelf gelukkig niet meegemaakt heeft, is dit alsnog niet zonder gevolgen geweest voor hem. Veel van deze konijnen, inclusief zijn moeder, had te maken met flinke luchtwegproblemen. Ook Clark is hier vanaf jongs af aan mee bekend. Gelukkig is dit niet in ernstige mate, maar toch moet een toekomstig baasje hier wel rekening mee houden en op voorbereid zijn.

Ken

Herplaatsbaar vanaf

2 oktober 2023

Formaat

Klein

Geboortedatum

Onbekend

Minimale ren

5 m2

In de opvang sinds

Onbekend

Beschrijving van Ken

Hi Barbie! Hi Ken! Onze Ken is druk op zoek naar z'n eigen mojo dojo casa house. Dit moet niet zomaar een mojo dojo casa house zijn, want Ken is bijzonder actief en zoekt dus een hele grote mojo dojo casa house! Daarnaast is Ken nog een jongeman die nog in de groei is. Ken kan naar andere konijnen wat fel en dominant zijn, we zoeken voor hem dan ook een Barbie die rustig en niet dominant is, maar ook niet over zich heen laat lopen.

Naar mensen is Ken zeer sociaal, een aaitje kan hij wel waarderen. Voor uitgebreide knuffelsessies heeft hij niet altijd tijd, want hij moet z'n mojo dojo casa house verbouwen. Het is zijn hobby om er een grote bende van te maken.

Romanov

Herplaatsbaar vanaf

2 oktober 2023

Formaat

Klein

Geboortedatum

24 juni 2022

Minimale ren

5 m2

In de opvang sinds

24 juni 2022

Beschrijving van Romanov

Lieve Romanov werd in 2022 in onze opvang geboren, nadat zijn moeder uit een verschrikkelijke situatie gered is. Samen met zijn drie broertjes groeide hij op in huis, maar dit betekent niet dat hij een sociale knuffel is. Dat hoeft van Romanov namelijk allemaal niet zo, heeft niks met socialisatie te maken maar zo is hij nu eenmaal. Hij zondert zich graag even af, zowel van zijn broers als van mensen. We zoeken voor Romanov dan ook een fijn, rustig huisje waar hij lekker zichzelf kan zijn. Als hij zin heeft komt hij overigens zeker wel even bij je kijken en hij kan ook ontzettend goed met andere konijnen. Gezien de voorgeschiedenis van zijn moeder is het goed mogelijk dat Romanov een wat kwetsbare gezondheid zal hebben, zijn drie broers hebben diverse problemen. Romanov zelf is wel vanaf jongs af aan volledig gezond, maar we weten natuurlijk nooit wat de toekomst brengt.

Spider-Man

Herplaatsbaar vanaf

26 augustus 2023

Formaat

Klein

Geboortedatum

1 januari 2022

Minimale ren

5 m2

In de opvang sinds

11 juni 2022

Beschrijving van Spider-Man

Spider-Man is een pittig manneke! Hij is graag heer en meester over z'n konijnenvriendjes. Zolang dat geaccepteerd wordt, is er geen enkel probleem. Een dominante dame is dan ook niks voor Spider-Man. Hij woont nu in een groepje, maar bij voorkeur herplaatsen we hem in een koppel. Spider-Man is heel nieuwsgierig naar mensen en komt zeker bij je, maar is geen knuffelkonijn en laat zich zelden aaien.

Spider-Man is één van de #131konijnen die wij vorig jaar ernstig verwaarloosd binnenkregen. Het gaat nu erg goed met hem, maar we hebben wel gemerkt dat deze konijnen wat kwetsbaar en gevoelig blijven.

The Flash

Herplaatsbaar vanaf

2 oktober 2023

Formaat

Dwerg

Geboortedatum

Onbekend

Minimale ren

4 m2

In de opvang sinds

11 juni 2022

Beschrijving van The Flash

Deze knappe man heeft een lange weg afgelegd, vanuit een horrorschuur met 130 andere konijnen tot aan onze opvang. Hij was erg ondervoed toen hij binnenkwam, maar krabbelde weer op en doet het nu super. The Flash is geen knuffelkonijn, hij komt heus wel even bij je kijken (zeker als je wat lekkers hebt) maar meer hoeft van hem niet. Laat hem maar lekker knuffelen met zijn konijnenvriendjes. Vanwege zijn achtergrond is het mogelijk dat zijn gezondheid wat kwetsbaarder zal zijn, hoewel het nu erg goed met hem gaat.