Hoe werkt het?

U bent op zoek naar een konijntje, maar wat dan? Hoe gaat het adopteren van een konijn bij Stichting Konijnenopvang Joy eigenlijk in zijn werk? We leggen het natuurlijk graag uit!

Allereerst is het voor ons belangrijk om een beeld te hebben van hoe het konijn terecht gaat komen. We vragen u daarom altijd om een foto van het verblijf te mailen. We kunnen dan bekijken of het verblijf voldoet aan onze voorwaarden en daarnaast kunnen we een goed beeld vormen van de situatie, zodat we kunnen beoordelen welke konijnen wel of juist niet geschikt zijn. Daarnaast vinden we het natuurlijk ook ontzettend fijn om te zien hoe onze konijnen terecht komen! 

Verder is het belangrijk om te weten waar u naar op zoek bent, zodat we gericht kunnen zoeken naar een geschikt konijn. We kijken daarbij vooral naar het karakter van het konijn. Het kan bijvoorbeeld belangrijk zijn dat het konijn goed reageert op kinderen, niet bang is voor honden, heel energiek of juist heel rustig is en ga zo maar door. Zoekt u een maatje voor het konijn dat u al heeft? Dan houden we natuurlijk ook altijd rekening met het karakter van uw eigen konijn.

En dan natuurlijk nog de adoptie zelf! Wij werken alleen op afspraak op zaterdagmorgen van 9:00 tot 12:00 en woensdagmiddag van 16:00 tot 18:00 uur. Als u zelf al een konijn heeft dan is het van groot belang dat deze mee komt naar de opvang, zodat we een geschikte match kunnen uitzoeken. We zetten de konijnen samen op neutraal terrein en kunnen dan beoordelen of er een klik is of niet. Als het goed gaat mogen de konijnen in principe gelijk samen mee naar huis, waar u zelf de koppeling voortzet. Uiteraard kunt u altijd contact opnemen en staan we u graag met advies en uitleg bij. Lukt het koppelen niet of durft u het niet aan? Dan kunnen wij voor u koppelen en haalt u de konijnen pas op als de koppeling geslaagd is. In verband met de ruimte in de opvang zijn de mogelijkheden hiervoor wel beperkt en kan het soms even duren voor er plek is. De kans is erg klein, maar mocht de koppeling onverhoopt toch niet slagen, dan mag het konijn altijd terugkeren naar de opvang.

Over de opvangkonijnen

U kunt alle herplaatsbare konijnen met foto en omschrijving bekijken op onze website. Alle konijnen, zowel rammen als voedsters, worden voor herplaatsing gecastreerd, volledig gevaccineerd (tegen myxomatose, RHD-1 en RHD-2) en gechipt. Wij vragen een herplaatsingsbijdrage van €60,- per konijn. Dit is slechts een tegemoetkoming in de kosten die wij maken. U krijgt bij herplaatsing een goodie bag met o.a. een zakje overgangsvoer mee zodat het konijn rustig overgezet kan worden op ander voer.

Let op: Onze voedsters worden voor herplaatsing allemaal gecastreerd, dat betekent echter niet dat uw ram niet gecastreerd hoeft te worden. Het is helaas niet mogelijk om een ram te koppelen als hij niet gecastreerd is.

Joomla templates by a4joomla