Konijnenopvang Joy
Doorgaan naar content

What's up, doc? 🥕

Wil je een lekker wortelkoekje? Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Afstand doen

Wij hebben momenteel een wachtlijst voor afstand.

Let op: Voor konijnen afkomstig uit onze opvang geldt een uitzondering, deze kunnen altijd per direct terecht.

Konijnenopvang Joy biedt op kleine schaal opvang aan konijnen. U kunt ook bij ons terecht als u afstand wil doen van uw konijn(en). Soms is het niet mogelijk meer om zelf nog de juiste zorg aan uw konijn(en) te bieden en bent u genoodzaakt een nieuw plekje te zoeken. Wij bieden uw konijn(en) graag dat plekje en zullen op zoek gaan naar een goed baasje.

Hoe gaat afstand doen in zijn werk?

Wilt u afstand doen van uw konijn(en), stuur dan een mail met uw contactgegevens, de leeftijd, het geslacht en een foto van uw dier(en) naar info@konijnenopvangjoy.nl. Soms kan het even duren voor wij uw konijn(en) aan kunnen nemen, u kunt er dan voor kiezen uw konijn(en) op de wachtlijst te plaatsen. Zodra wij plek hebben nemen wij contact met u op en maken we een afspraak. Wanneer u het konijn komt brengen controleren wij het, in uw bijzijn, op zichtbare medische aandoeningen. Indien hierbij geconstateerd wordt dat medische zorg noodzakelijk is zijn wij genoodzaakt om de hieruit voortvloeiende kosten op u te verhalen. Vervolgens wordt het door onze dierenarts gecontroleerd en, indien nodig, behandeld, gecastreerd, ingeënt en gechipt. Daarna gaan wij op zoek naar een nieuw plekje dat past bij het konijn en voldoet aan onze plaatsingsvoorwaarden. Wij kunnen u helaas niet persoonlijk op de hoogte houden over hoe het met het konijn gaat, maar verzekeren u ervan dat we zorgvuldig te werk gaan en goed voor het konijn zorgen.

Kosten

Wij vragen een afstandsbijdrage van €20,- per konijn. Deze bijdrage dekt slechts een deel van de kosten die wij voor uw konijn(en) maken, een donatie is dan ook altijd welkom. De afstandsbijdrage dient contant voldaan te worden bij het brengen van uw konijn(en). Deze afstandsbijdrage geldt niet voor konijnen die eerder door ons of Stichting Knaagdierencentrum Aa&Hunze herplaatst werden. Deze konijnen kunnen altijd per direct kosteloos bij ons terecht, ook indien er sprake is van een opnamestop of wachtlijst.

Let op: Wij kunnen helaas geen langharige konijnen opvangen.