Konijnenopvang Joy begon in 2010 als Konijnenpension Joy. Het duurde niet lang voordat we niet alleen vakantiegasten een tijdelijk plekje boden, maar ook konijntjes die een nieuw baasje zochten. Het begon met een paar, maar werden er - hoe kon het ook anders - steeds meer. Uiteindelijk maakten we in 2012 de keuze om onze naam te veranderen naar Konijnenopvang Joy. In 2015 hebben we het officieel gemaakt: Op 4 augustus werd Stichting Konijnenopvang Joy opgericht.

Sinds onze start als opvang boden we al een plekje aan zo'n 850 konijnen. Het aantal konijnen dat we opvangen groeit nog jaarlijks, gelukkig groeit het aantal konijnen dat we herplaatsen ook gestaag mee. Toch zullen we kwaliteit ten alle tijde boven kwantiteit stellen. We zien elk konijn als een uniek individu en nooit als een nummer. Geen enkel dier is gelijk en dus is onze zorg dat ook niet. We kijken, zowel tijdens het verblijf in de opvang als bij herplaatsing, altijd naar de specifieke behoefte van elk konijn en zoeken een baasje dat in die behoefte kan voldoen. Zo hopen we te kunnen garanderen dat elk konijn op een geschikt plekje terecht komt.

Elk konijn dat wij herplaatsen is gecastreerd, ingeënt tegen myxomatose, VHD en VHD-2 en gechipt. We kunnen niet garanderen dat elk konijn uit onze opvang een lang en gezond leven tegemoet gaat, we kunnen wel garanderen dat we er alles aan gedaan hebben om de kans in elk geval zo groot mogelijk te maken. We besteden daarnaast veel aandacht aan het leren kennen van elk konijn, zodat we de best mogelijke match tussen mens en dier kunnen maken. Dankzij onze uitgebreide expertise op het gebied van konijnen en hun gedrag kunnen we nieuwe baasjes hierin begeleiden en bijstaan. 

Onze werkwijze kost veel tijd en geld, maar de basis die het elk opgevangen konijn biedt is elke seconde en elke cent meer dan waard. Het opvangen van konijnen is meer dan een hokje bieden. Wij hechten veel waarde aan medische zorg, voeding van hoge kwaliteit, individuele aandacht voor elk konijn, ruimte en soortgenoten. En de belangrijkste ingrediënten: Liefde, geduld en begrip.

599619 579201432104143 255265774 n

Rekeningnummer: NL94 INGB 0006 9357 68 t.n.v. Stichting Konijnenopvang Joy te Kolham.
KvK: 63862522
UBN: 6340094
RSIN: 855431702

ANBI: Stichting Konijnenopvang Joy

 

Joomla templates by a4joomla