Mazzel met z'n pootje in het verband

Mazzel kwam in maart 2013 binnen bij Konijnenopvang Konijnenparadijs, samen met nog acht andere konijnen. Gescheurde oren, wonden, twee drachtige dames en wat waren ze mager.. En Mazzel had bovendien een heel lelijk abces van zijn oksel tot zijn lies. Daar kwam nog een hele vervelende erfelijke ooglidafwijking bij, waarbij de wimpers in het oog groeiden en constant irritatie gaven. Mazzel kwam naar ons toe om zijn abces te behandelen en werd daarna door Marieke Verwoerd aan zijn oogleden geopereerd. Alle abcessen waren verdwenen, zijn oogjes deden eindelijk niet meer zeer en de wonden waren genezen. Eind goed, al goed..?

We waren wat terughoudend met herplaatsing van Mazzel, ondanks dat alle problemen weg waren duurde het vrij lang voor hij in goede conditie was. Begin augustus overlegden we toch nog maar eens, het gevoel was goed, Mazzel was er klaar voor! Een dag later breekt Mazzel zijn voet tijdens een speelkwartier in de ren....... In eerste instantie leek het te genezen zijn met intensieve zorg en veel geduld maar na enkele dagen werd de huid rondom de wond zwart en is besloten om tot amputatie over te gaan. Mazzel gaat dus met een pootje minder door het leven.

Gezien Mazzels kwetsbaarheid en de aanpassingen die nodig zijn i.v.m. zijn handicap hebben we besloten om hem in de opvang te houden. Het blijkt maar weer, konijnenpootjes brengen niet altijd geluk... ;-) Mazzel heeft met een pootje minder meer geluk, hij heeft inmiddels een geweldige konijnendame ontmoet. Samen met Roos is het een stuk gezelliger!

Mazzel is op 7 maart 2016 ingeslapen.

 IMG 88822

Op de foto links, Mazzel in april 2013 bij binnenkomst.. Rechts een foto die eind augustus 2013 is genomen. Bijna onherkenbaar!
Joomla templates by a4joomla